Omdat wij graag met Noordzweden willen fokken en het ras meer bekendheid te willen geven in Nederland,en wij altijd hengsten hebben gehouden,zijn wij op zoek gegaan naar een toekomstige dekhengst in Zweden. De dichtstbij zijnde Noordzweedse dekhengst staat in Denemarken en in de Nordsvensk fokkerij wordt geen gebruik gemaakt van KI voor export. Alleen voor bijna uitstervende bloedlijnen is Ki voorradig en alleen in Zweden te gebruiken.

Na enige jaren te hebben gezocht naar een Nordsvensk hengst om mee te fokken die vrij is kwa bloedlijnen van onze merries,en kwa type past en in mijn geliefde wildkleur,toch gevonden en de kans gekregen om hem te kopen en dat is Billy geworden! Wij kregen de kans om ook nog een ander hengstveulen, Oliwer, te kopen en zo is het gekomen dat beide hengstveulens in januari 2020 vanuit Zweden naar ons zijn gekomen. In April hebben we besloten om Oliwer te ruinen en te verkopen en met Billy door te gaan als toekomstige fokhengst.

 

Billy , wildkleur bruin ,geboren in 2019, komt rond de 157 cm uit is de verwachting

Zijn moeder Ensa en vader Bergman

 

 

 

 

Grootvader van Billy en Oliwer via moeders kant: wildkleur zwarte hengst Ene Blacken.Van hem heeft Billy zijn wildkleur geerft.